30 Temmuz 2009 Perşembe

Bir yaz akşamı

Bir yaz akşamı insana pek çok şey yaptırabilir



* eski sevgiliyi aratabilir (şayet içilmişse ve o eski daha eskiyemediyse)

* çok ilginç anıları hatırlatabilir

* Ne unuttuğunuzu bile unuttuğunuzu hatırlatabilir

* Dondurma yemek için gece yarası sokağa dökebilir sizi

* Mp3' ün sesini iki katına çıkarttırabilir

* Asabiyet sınırlarını zorlatabilir (şayet yeterince sıcaksa)

* Başka alanlara yönlendirebilir

* Ağlatabilir

* Aldatabilir

* Küsebilir ve küstürebilir sizi kendinize

* İsimsizleştirebilir kavramları

* Dilinizi yutturabilir bi yaz akşamı

* Kararsız bırakabilir

* Seçim yaptırtmanızı sağlayabilir



Bunların hepsini bir tanecik yaz akşamı aynı anda yada farklı akşamlara yayarak yaşatabilir size. Hepsi olmasa bile yaz akşamlarından sonra kimsenin yaşamı aynı olmaz. Her yaz ve güz değişimin habercisidir. Mecbur bırakır sizi değişmeye yada etrafınızdakileri değiştirmeye.



Size çok ilginç şeyler gösterir. Kimin kim, neyin ne olduğunu yeniden yorumlamanızı sağlar çünkü çoğu yaz akşamı sizi yalnız bırakır.



Yalnız bırakılmadığınız yaz akşamlarını yaşıyorsanız etrafınızdaki kalabalığa dikkat edin. Herkes size benziyorsa eğer o akşam o ortamda bulunduğunuz en eğlenceli akşama yada en sıkıcı geceye dönüşebilir. Sıkıcı her şey uzundur ya hani, akşam geceye kadar gidermiş gibi hissettirir kendini.



Seçimler, itmeler, çekmeler, düzen çabasıdır bunlar. Ve her düzen kendini sürdürmek için çaba sarfeder. O düzeni yıkmak istiyorsanız eğer bu sizin için ve düzen için büyük bir şeydir. Size en zayıf yönlerinizi gösterir, bozmaya çalıştığınız düzen. Kendi gözyaşını tattırır, ihtiyaçlarınızı karşıladığını sandırır, bütün kötü anıları geride bırakır ve en iyilerini hatırlatır. İçinizdeki düzen aşkını yenerseniz o düzen içindeki en az bir karakteri ezmiş olursunuz. Buda önemli bir seçimdir ama hiçbir seçim doğru değildir. Aklınızda sürekli ya diğerini seçseydim ne olurdu sorusunu bırakır. Bu soruyu siz sorarsınız kendinize ama cümle tamı tamına alıntıdır. Eğer bir diğerini seçseydinizde yine aynı soruyu sorucaktınız kendinize. Gözünüz diğerinde kalıcaktı, mutsuz olucaktınız belkide, daha çok acı çekicektiniz.



Seçimlerde hep acılar vardır. Vazgeçileni taşır her seçim kendi içinde. Vazgeçmek önemlidir, büyük bir olgunluk ve kararlılık gerektirir. Şimdi diceksiniz ki bu seçimler bu kadar mı kötü bişi, hiç mi iyi bi yanı yok? Hür irademizi kullanarak acı çekmeyi göze almışız. Haklısınız elbette çok da kötü değildir. Sonuçta kendi acınızı seçmekte özgürsünüzdür.



Evet bir yaz akşamı sizin başınıza tüm bunları getirebilir.


Evet bir yaz akşamına hepsini sığdırmak zorunda değilsinizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bi yorum yapsana sende =)